OVER MIRIAM

Miriam trap.jpg

Begin 2017, na 10 jaar fulltime werkzaam te zijn geweest in HR in het bedrijfsleven bij (middel)grote organisaties, besloot ik na een reorganisatie met veel interne wisselingen en problemen met mijn schildklier de ratrace te verlaten. Ik leverde mijn leaseauto en uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden in en koos voor een parttime functie als HR Manager bij een jonge en verfrissende organisatie dichtbij huis. Daarnaast startte ik met een coachopleiding, ontdekte ik yoga en leerde ik mezelf stap voor stap beter kennen. Ik liet oude overtuigingen los en leerde meer in contact te staan met mijn gevoel.  Door deze ervaring ben ik ervan overtuigd geraakt dat afstand nemen juist meer beweging kan creëren en ben ik gaan geloven in de kracht van coaching. Daarom volgde ik de kriebels in mijn buik en startte ik in 2018 naast mijn werk als HR professional mijn eigen coachpraktijk Coaching&Mir. 

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in organisaties en hoe mensen met elkaar samenwerken. Tijdens mijn Masterstudie Cultuur, Organisatie & Management leerde ik als organisatie-antropoloog over de dynamiek binnen organisaties. Welke rol spelen macht en politiek? Hoe bepalend is de organisatiecultuur voor hoe mensen zich in organisaties bewegen? Daarnaast werkte ik tijdens en na mijn studie bij een onderzoeksbureau gericht op medewerkersonderzoek en ontdekte ik wat van invloed is op de tevredenheid, betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers.  


Door mijn werk in diverse HR functies (G-Star RAW, Koninklijke BAM Groep, MWM2) heb ik van dichtbij gezien wat impactvolle situaties zoals ontslag, reorganisaties en werkdruk met je kunnen doen of hoe lastig samenwerken kan zijn met die ene manager. Ik heb geleerd dat je de situatie vaak niet kan veranderen: de cultuur is te hardnekkig en de reorganisate is een feit. Door mijn ervaring en coachopleiding, heb ik geleerd dat je wel invloed kunt hebben op hoe je als professional met de situatie omgaat.  Vaak staan je eigen gedachten en overtuigingen je hierbij bij in de weg. Met coaching wil ik anderen helpen om deze (belemmerende) gedachten en overtuigingen te onderzoeken, zodat zij mindful de regie in eigen handen kunnen nemen. 

 

RELEVANTE OPLEIDINGEN
2018: Training Voice Dialogue
2018: StiR Erkend Coach
2018: Coaching voor Professionals 
2014: Mindfulness training
2007: MSc: Cultuur, Organisatie & Management 
2004: BA, Communicatie

 

PERSOONLIJK
In 1983 ben ik geboren en getogen in Bergen op Zoom. Na 14 jaar woonachtig te zijn geweest in Amsterdam woon ik sinds 2019 in de Bilt met Philip. Ik houd van yoga, gezond eten, reizen, wandelen in de natuur, vrienden, Azië, Netflix en ik lees graag over persoonlijke ontwikkeling.
 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

WERK- PRIVÉ BALANS

LOOPBAAN & ZINGEVING

GEZONDHEID & WERK